Élelmiszeripar

Borászat

Malomipar

Slider

Élelmiszeripar

Malomipar

A Talentis Agro Zrt. szántóföldi növénytermesztésének jelentős részét képezi a búzatermesztés, amelynek feldolgozását a bicskei Aranka Malom végzi.

A malomba érkező, 100%-ban magyar búzát szigorú minőségbiztosítási vizsgálatoknak vetik alá annak érdekében, hogy az előállított lisztfélék állandó minőségét, megfelelő sütőipari értékét biztosítsák.

Az üzem tradicionális értékek mentén, de modern őrlési technológiával, SPOMAX gépekkel működik, amelyek napi őrlési teljesítménye 170 tonna búza.

A számítógéppel vezérelt őrlési folyamat lehetővé teszi az állandó minőségű termékek előállítását, míg a HACCP és IFS élelmiszerbiztonsági rendszer garantálja a malomipari folyamat teljes átláthatóságát, nyomonkövethetőségét. Az őrlemény tárolására 8 darab 750 tonna kapacitású siló áll rendelkezésre.

A kiválóan felszerelt, saját laboratóriumban folyamatosan ellenőrzik, minősítik az előállított termékeket. Munkatársaink több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik folyamatosan fejlesztik ismereteiket a modern táplálkozási elvárásoknak megfelelően. 

A technológiai adottságok az apró szemcseméretű finomliszttől a búzakorpán át a daráig többféle étkezési terméktípus előállítását is lehetővé teszik. A vásárlói igényeknek megfelelően, számítógéppel vezérelt lisztkeverővel, bármilyen keverék előállítására képesek vagyunk. 

Az Aranka Malom termékei a kereskedelmi hálózat igényeinek megfelelően, többféle kiszerelésben – lédig, zsákos vagy kilós – elérhetők a háztartások és a sütőipari felhasználók számára.

Borászat

Cégcsoportunk kiváló borászattal rendelkezik az ország egyik legnívósabb bortermő vidékén: Dereszla Balaton Kft. Balaton-felvidék

Dereszla Balaton Kft.

Dereszla Balaton Európa egyik legmodernebb borászataként épült fel 4500 m2-en, a Balaton északi partján fekvő Zánka településen. A borászat megálmodásakor egyetlen cél lebegett a tervező borász előtt: olyan páratlan borászatot alkotni, mely volumenében felveszi a versenyt a nagyokkal, miközben minőségében az elérhető legmagasabb technológiai és borászati színvonalat képviseli.

Saját kezelésű szőlőterületeink Tihanyban, Dörgicsén és Somlón találhatók, mintegy 110 hektár területen.

Tihany immár teljes egészében rozé boraink alapterülete, ahol Merlot, Cabernet Sauvignon, Portugieser és Kékfrankos található. A somlói területekről származik a Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Tramini és Olaszrizling. Dörgicse a kékszőlőink prémiumterülete; a legmagasabb minőségű vörösboraink, a Magnus Merlot és Cabernet Sauvignon, illetve a különböző „kisszériás” Hordószelekciók kizárólag innen származó szőlőből készülnek.

Kiemelkedő borcsaládunkat a Magnus borok adják, melyek a fajtára jellemző illat- és zamatanyagokat gazdagon tükrözik, így mutatják meg a balatoni termőhelyek sokszínűségét és értékeit.

Üzenetküldés

Bauer Péter

Gépüzemi divízióvezető

* kötelező mező

Üzenetküldés

Tímár Miklós

Key Account Manager

* kötelező mező

Üzenetküldés

Barnáné Vitárius Márta

Kereskedelmi igazgató

* kötelező mező

Üzenetküldés

Zimmermann István

Növénytermesztési divízióvezető

* kötelező mező

Üzenetküldés

Szalóky Árpád

Sertéságazati divízióvezető

* kötelező mező

Üzenetküldés

Magyar József

Tejtermelési divízióvezető

* kötelező mező

Üzenetküldés

Katona László

Terményfeldolgozó-üzem divízióvezető

* kötelező mező

Üzenetküldés

Fábián Roland

Takarmányozási divízióvezető

* kötelező mező

Üzenetküldés

Csupászné Sánta Éva

Árutojás-termelési divízióvezető

* kötelező mező

Üzenetküldés

Adravecz Edit

Vadgazdálkodási divízió

* kötelező mező