Svédországban méltatták a Dereszla Pincészet borait
Svédország legnagyobb példányszámban megjelenő boros magazinja a VINFO, amelynek tavaly decemberi száma a címlapon, valamint két oldalas cikkben mutatta be a Dereszla Pincészet borait, kiemelten a Tokaji 5 Puttonyos Aszút, amely a svéd piacon a legtöbbet értékesített borkülönlegesség.
Az írás kiemeli, hogy az elmúlt 5-6 év jelentős változásokaz hozott a Dereszla életében. 2015-től a Henye borászatban készülnek a Dereszla száraz borai és pezsgői. A tokaji borvidék szabályozásnak megfelelően a Dereszla is hagyományos technológiával készíti pezsgőit: 18-24 hónapos palackérleléssel. Ebben az évben csatlakozott Bai Edit testvére Bai István, a Dereszla borász csapatához. István feladata a száraz borok készítse, míg Edit az édes borokkal foglalkozik.
„2016-tól teljes egészében magyar tulajdonosok irányítják a Dereszla életét”
A borkészítés mellett egyre fontosabb a turizmus: hat gyönyörű kilátást biztosító apartmanjaink mellett 2021-ben megnyitottuk a fine dining éttermünket. A pincészethez ellátogató vendégeknek speciális terepjárókkal mutatjuk meg a tokaji borvidék szépséges dűlőit, izgalmas hegyeit, erdőit. Igény esetén lehetőség van a Dereszla bisztrótól hajókirándulásokon való részvételre is.
2021 egy kiváló évjárat mind a tokaji mind a balatoni régió számára. Az évjárat adottságai lehetővé teszik, hogy friss ropogós pezsgő és száraz borok készüljenek borászatainkban, valamint október elejétől az aszúsodás megindulása lehetőséget ad, hogy egy koncentrált magas beltartalmú borok készüljenek ebből az évjáratból.
Tavasszal kerülnek a System Bolaget polcaira a 2017-es Tokaji Aszú 5 puttonyos tételünk. A 2017-es év egy kiváló, meleg aszúsodásban gazdag évjárata volt a tokaji borvidéknek. Ezen bor gyümölcsössége, frissessége, koncentráltsága bűvöli el a fogyasztókat – olvasható a svéd borászati szaklapban.
A teljes cikk ide kattintva olvasható
TALENTIS AGRO – Kommunikáció