Vakteszteléssel választották a legjobb sajtnak a Szarvasi Cervinus Fenomenalét
A Cervinus sajtokkal minden étkezés egy ízes pillanat
Az öt hónapos érlelésű Szarvasi Cervinus Fenomenale sajtot választották a legjobb kemény sajtnak a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület vaktesztjén. A Szarvasi Agrár Zrt. terméke egy olyan kivételesen csodás ízvilágú sajtkülönlegesség, amely magával ragad és mindig emlékszünk rá, miután megkóstoljuk.
Magyarország egyik legismertebb független szervezete a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület, amely a nevéből adódóan az ár-érték arány tudatosság népszerűsítésére törekszik a magyar vásárlók körében, de célja a hétköznapokban szükséges pénzügyi tudás fejlesztése, a pénzügyi fogyasztói tudatosság növelése már fiatalabb kortól. Az egyesület szervez olyan vakteszteket, amelyeken a fogyasztók is részt vehetnek. Legutóbb az érettebb sajtokat tesztelték: 18 olyan kemény sajtot, amelyben különleges illatok és egyedi ízek jelentek meg, amit az érlelés során kaptak. Az érés folyamán a sajtok víztartalma egyre csökken, míg a szárazanyagtartalma és az ízei az egyre kisebb tömegű sajtban koncentrálódnak, így válik egyre keményebbé. Hasonlóan a boroknál, itt is mutatnak egyes sajtok olyan aromákat, amelyekről a gyümölcsökre lehet asszociálni.
A Szarvasi Cervinus Fenomenale sajtra jellemző az érett, diós, zamatos illat. Keménynek tűnő állag első harapáskor, de krémessé lágyul a fogyasztás közben. Egyedi ízű sajt: savanykás, sós, érett és a krémes ízek keverednek, amelyek harmonikus, intenzív ízű sajtot eredményeznek. Utóízében különleges, gyümölcsökre emlékeztető ízjegyet éreztek a tesztelők.
A Cervinus termékcsalád hagyományos olasz metódus alapján, de a magyar ízvilágnak megfelelően készült prémium minőségű, saját kérgében érlelt keménysajt-család. Teljes tejből, oltós alvasztással készül, így nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, száz százalékosan természetes és GMO-mentes. A termékcsalád egyes tagjait azután nevezték el, miután olasz sajt-szakértőkkel tesztelték a különböző érlelési fázisú sajtokat, majd azonnal papírra vetették az első reakciójukat – ami az eszükbe jutott – és innen jött az elnevezésük: Fenomenale.
Javasolt fogyasztás
Aperitifként borhoz, ebédre tésztákhoz, uzsonnára gyerekeknek, vagy edzés után gyümölcsökhöz, magvakhoz, szendvicsekhez és csak úgy magában. A még tökéletesebb ízek érdekében fogyasztás előtt a kérget 1 mm vastagon le kell vágni.