Továbbra is népszerűek a Talentis Agro prémium minőségű termékei
Az energiaválság és a növekvő élelmiszerárak ellenére is van igény a minőségi, megbízható helyről származó termékekre. A vásárlók is felismerték azt, hogy a közvetlen környezetükben megtalálható beszerzési forrásokkal hosszabb távon is életben tarthatják a hazai gazdálkodókat, ráadásul az egészségüket is védik a nyomon követhető termékek megvásárlásával. A Talentis Agro Zrt.-hez tartozó göbölpusztai pékség és vágópont értékesítési adatai azt mutatják, hogy az úgynevezett rövid ellátási láncok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.
Élesztő nélkül, elsősorban kovásszal. A prémium minőségű termékek így készülnek a pékség üzemében, ahol hetente tízezer darab péksüteményt és kétezer kenyeret adnak el, de a különböző kekszekből, linzerekből és pogácsákból is elfogy kétszáz kilogramm. Ez állandó számnak tekinthető az idei sok nehézség, vagyis az aszály és a háborús konfliktussal járó energiaköltségek emelkedése ellenére is. A környék harminc üzletében forgalmazzák az előbb említett termékeket, amelyekre a szállodák és éttermek is felfigyeltek. A vásárlók elmondása szerint szükség van arra, hogy az elfelejtett ízeket visszahozzák, mert a gyors érlelésű és tartósítószerekkel sűrűn ellátott kenyerek, péksütemények nem képesek ezt garantálni, ráadásul sokan tartanak is ezektől. Göbölpusztán népszerűek a tönköly- és alakor búzából készült teljes kiőrlésű termékek, azon belül is a rozskenyerek, melyekhez havonta tekintélyes mennyiségű, négy-hat tonna BL 80-as lisztet használnak fel. A megnövekedett igények miatt ezért arról döntöttek az üzem vezetői, hogy további fejlesztésekkel szeretnének a vásárlók igényeihez igazodni.
A szintén Göbölpusztán található vágópont kapacitása azonban már korlátozott, mert a nagy vágóhidakkal ellentétben csak meghatározott mennyiséget dolgozhatnak fel, de még így is ki tudják szolgálni a vásárlókat. A heti száz sertés vágására engedélyezett ponton a késztermékek széles palettája található meg: disznósajt, debreceni, turista szalámi, virsli. Az aszály, az energiaválság, vagy a vírus ellenére ugyanúgy teljes kapacitással dolgozik az üzem, sőt ahogy Zimmermann István a Talentis Agro Zrt. igazgatósági tagja tájékoztatott, nem győz eleget tenni az igényeknek. Erre egy jó példa az, amikor felmerült, hogy étolajból ellátási gondok lehetnek az országban, akkor megnőtt az igény a sertés zsírra. Ezek az igények is a vágóponton jelentkeztek.
Talán még sosem volt ilyen fontos az élelmiszer önrendelkezés megteremtése, mint mostanában, a kibontakozó globális élelmiszerválság idején, legalábbis egyre többen tartanak igényt arra, hogy megbízható forrásból jussanak egészséges élelemhez. Az is egyre fontosabbá válik, hogy megőrizzük és megerősítsük a helyi termelőket, vállalkozásokat, hiszen eljöhet az az idő, amikor csak rájuk számíthatunk. A holding mindkét, kis élelmiszeripari üzeme zavartalanul folytatja a termelést és szolgálja ki a megnövekedett fogyasztói igényeket a térségben. Fejér megye északi és keleti részét, valamint Pest megye nyugati felét látja el minőségi sütőipari termékekkel és feldolgozott hústermékekkel.
Talentis Agro – Kommunikáció