Terepjárós dűlőtúrát és hajókirándulást is szervez a Dereszla Bisztró
Sertéstarja tökfőzelékkel és kovászos uborkával, marhapofa vadas mártással. Ez csak kettő azokból a különlegességekből, amelyek az egy hónapja megnyílt Dereszla Bisztró étlapján szerepelnek. Az ételek mellett fontos szerep jut a boroknak is: több mint hatvan pincészet, nyolcvan tételt tartalmazó borait kínálják a vendégeknek. A gasztronómiai élmény mellett népszerű a hajókirándulás és a dűlőtúra is.
Nem csak a borvidék, hanem a térségbe érkező vendégek is igényelték, hogy legyen végre egy olyan vendéglő, amely egy magasabb színvonalat céloz meg. Ez jól látszik az elmúlt egy hónap forgalmában is. Erről számolt be Kalocsai László, a Dereszla Pincészet birtokigazgatója, aki a sok újdonság közül az étlapra a legbüszkébb. Mint mondta, olyan ételsort terveztek, amely első látásra sem unalmas. -Az egy hónapos tesztelés arra is jó volt, hogy ezt az étlapot tovább finomítsuk, ezért már néhány étel le is került róla. A bisztróra és a térségre jellemző klasszikus ételeket természetesen megtartjuk és folyamatosan a szezonhoz igazítjuk, ezért érdemes többször is ellátogatni hozzánk, hiszen vendégeink mindig újdonságokkal találkozhatnak -mondta a birtokigazgató.
Természetesen a klasszikus ételek közül kihagyhatatlan a halászlé, amely nemes alapanyagokból készül, de a marha, a kacsa, a csirke és a sertés is meghatározó a kínálatban.
A bisztró és a pincészet emellett fontos feladatának tartja a térség borainak és látnivalóinak népszerűsítését, megismertetését. Mindez így együtt – a gasztronómia mellett – további élményt nyújt a vendégeknek. Minden hétvégén a Bodrogon hajókirándulásokat szerveznek, de akik kíváncsiak a borvidék szőlőbirtokaira, azoknak terepjáróval dűlőtúrákat is szerveznek. A bisztró borválasztékából természetesen a meghatározó szerep a Dereszla Pincészetnek jut, de Kalocsai László fontosnak tartja, hogy széles körben bemutassák a borvidék más pincészeteinek a borait is.
TALENTIS AGRO – Kommunikáció