Mézes tökkel és levendulás forralt borral kezdi az őszi szezont a Tihanyi Vinarius
Várakozáson felüli nyári szezont zárt a Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház. Nem csak a rendezvényeken volt nagy az érdeklődés, hanem az étteremben is sok vendég megfordult. Annak ellenére keresték fel szép számmal a Vinariust, hogy az kívül esik attól a turista útvonaltól, amelyet a Tihanyba látogatók rendszerint végig járnak. Egyúttal ez az egyik legnagyobb előnye is az étteremnek, mivel az elhelyezkedése miatt sokkal meghittebb és csendesebb.
Idén 14 fiatal pár döntött úgy, hogy a Vinariusban mondja ki a boldogító igent, de velük együtt több, mint 1000 elégedett vendég érezte jól magát ezekben a felemelő pillanatokban. Általában 80 és 100 fő között volt a meghívottak száma, de a Vinarius alkalmas 150 vendég fogadására is. Samicskov Sebastien értékesítés is marketing vezető szerint a helyszín annyira elvarázsolta a fiatalokat, hogy sokan nem csak az esküvői vacsorát, hanem a polgári szertartást is kérték, hogy itt tarthassák meg.
Változatos őszi menü
Október végével nem csak az esküvői szezon ér véget, hanem az étlap is változik. Sok a visszajáró vendég, vagy aki csak nemrégiben értesült a Vinariusról, esetleg hosszú hétvégére jön Tihanyba. Őket már visszatérő vendégként várják az étterem munkatársai. Rájuk is számítanak az őszi rendezvényeken, így a Garda Fesztiválon, amelyben a Vinarius is kiveszi a részét. – November első hétvégéjére speciális fesztivál menüvel készülünk: többek között mézzel sült tökkel és levendulás forralt borral várjuk a vendégeket november 5. péntek és november 7. vasárnap között, akiknek pincetúrát is szervezünk, ahol bemutatjuk a kétszáz éves múltat. November 6.-án este 18:00 órától pedig Csík Benedek előadóművész közreműködésével élő szalonzenével szórakoztatjuk a hozzánk betérőket. Készülünk a Márton napra is hagyományos menüvel, ahol természetesen a libahúsból készülő fogásokat szolgálunk fel, melléjük pedig a legjobb újborokat kóstolhatják meg vendégeink a 2021-es évjáratból” – mondja Samicskov Sebastien értékesítés és marketing vezető, aki hozzáteszi: a vadételek kedvelőinek is érdemes figyelni a Vinarius Facebook oldalát, ugyanis Vadnapokat szervezünk november második felében, ahol a fogások mellé gondosan összeválogatott borsort is választhatnak az érdeklődők. Érdemes ezért rendszeresen felkeresni közösségi oldalunkat, ahol az időpontok mellett az ételválasztékról is tájékoztatást kaphatnak a látogatók”.
Évente kétszer, áprilisban és októberben módosul az évszaknak megfelelően az étlap, amelyben a közkedvelt ételek mellett egy hét múlva igazi őszi ízekkel találkozhatnak a vendégek.
Búcsúztassa az esztendőt a Vinariusban
Közeleg az év vége, ilyenkor már javában állítják össze a cégek a rendezvényeket és keresik hozzá az ideális helyszínt. A Vinarius kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények lebonyolítására akár 150 főig bezárólag, amelyekhez több helyiség is rendelkezésre áll. Alacsonyabb létszám esetén a régi présházban kialakított á la carte étteremben fogadják a vendégeket. Nagyobb vendégszám esetén pedig a pincénkben, ahol még a táncnak is marad hely. Mindkét teremben beépített projektor és vetítővászon, saját hangrendszer emeli a szolgáltatások színvonalát.
Cukrászüzemmel bővült a portfólió
Mészáros Gasztro Cukrászat néven indult az év első negyedében az a vállalkozás, amelyhez az M1-es autópálya mentén található Szekér Csárdában egy komplett cukrászüzem épült fel. Olyan hűtőkapacitást alakítottak itt ki, amely a cégcsoporthoz tartozó valamennyi vendéglátóipari és szállodai egységet képes kiváló minőségű mini, á la carte és kávéházi desszertekkel kiszolgálni. További érdekesség, hogy személyre vagy cégre szabott tortát is készítenek a műhelyben előzetes megrendelés alapján akár a cég emblémájával ellátva. A választékban a minden – mentes desszert választék is megjelenik.
Hamarosan élesedik az őszi, téli étlap
Ahogy azt már jeleztük: november első felében találkozhatnak a vendégek az új étlappal, amely követi a szezonalitást és a vendégek igényeit. Nem hiányozhat a hazai választékból a Szabolcsi töltött káposzta, vagy a Gödöllői töltöttcsirke burgonyapürével és fejes salátával. A közkedvelt bisztro konyha fogásai szintén kihagyhatatlanok lesznek, amelynek választéka a bélszíntől a báránycsülökig terjed. Desszertben is verhetetlen a Vinarius, hiszen a saját cukrászatban megálmodott édességeknek sem lehet majd ellenállni.
TALENTIS AGRO – Kommunikáció