Levendulás menüvel várják a Tihanyi Vinarius vendégeit
Ebben az évben is három héten keresztül rendezik meg a levendulához kötődő ünnepségeket a Tihanyi-félszigeten, a rengeteg színes program is természetesen a növény köré szerveződik. A Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház különleges ajánlattal készült a vendégek fogadására és még két héten át várja mindazokat, akik szeretik a levendulát a konyhaművészetben is.
A három fogásos különleges séf ajánlat a következő: spárgakrémleves mogyoróval és rántott fürjtojással, a fő étel harcsafilé kolozsvári szalonnával, paprikás krumplival és tejfölös káposztával. Mindezt mangós panna cotta kókuszos kekszmorzsával és levendula fagylalttal koronázza meg. Az ételek mellett az italoknak is fontos szerep jut: kedvezményesen lehet rendelni különleges levendulás tihanyi gint és hozzá kézműves tonikokat, melyet a Vinarius Panoráma teraszán is el lehet fogyasztani.
A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében: a mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek elevenednek fel minden évben a Levendula Hetek programsorozatban. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amikor bárki kipróbálhatja ezt a munkát is. A Levendula Hetek időtartama alatt rendeznek kézműves foglalkozásokat, lesz tóparti mozi, kirakodóvásár és levendulás workshop. A Levendula Hetek megőrizte alapvető célját: egy kis időre Tihanyba, a magyarországi levendulatermesztés egyik fellegvárába hívni ennek a csodálatos növénynek a kedvelőit, vigyék hírét annak, hogy itt már száz éve is szerették a levendulát.
Talentis Agro – Kommunikáció