Egyre több Tokajban készült pezsgőt vásárolnak a fogyasztók
A pezsgő igazi válságálló ital, amit az is bizonyít, hogy a jelenleg is tartó felfutása 2008-2009 környékén kezdődött, a világgazdasági válság idején. A pezsgőfogyasztás azonban világszerte nő, Skandináviában és Kanadában például két számjegyű az éves bővülés százalékos üteme. Ezt a trendet próbálják meglovagolni a pezsgőkészítésre alkalmas borvidékek, így Tokaj is.
Közeleg az év vége, amikor talán azok is vásárolnak pezsgőt, akik év közben nem szoktak. Egyre kedveltebb italról van szó, különösen a száraz pezsgő a kelendő. Ilyenkor a sokszorosa fogy, mint év közben és az árak is nagyon különbözőek: vannak alacsony ár fekvésűek, és vannak olyan pezsgők, amelyek átlagember számára kevésbé megfizethetők. Tokaj-Hegyalja is előkelő helyre lépett az utóbbi évtizedben, hiszen szinte minden borászat foglalkozik pezsgővel.
Kalocsai László, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának alelnöke – aki egyben a Dereszla Pincészet vezetője is – a Kossuth Rádióban a pezsgőválasztáshoz is tanácsot adott, valamint beszélt arról is, hogy a különböző ételekhez milyen pezsgőt válasszunk.
TALENTIS AGRO – Kommunikáció