Düsseldorfban mutatkoznak be a Dereszla borok
Májustól több jelentős változást tapasztalhatnak a Bodrogkeresztúri Dereszla Bisztróba betérő vendégek: elkészült az új étlap, folytatódnak a tematikus ételkóstolók, valamint borkurzusok is indulnak.
Kalocsai László birtokigazgató elsőként a megújult étlapra hívja fel a figyelmet, amelyet mindig nagy várakozás előz meg elsősorban a törzsvendégek körében. Már hagyomány, hogy az évszakhoz igazodva alakítják ki az étlapot, amelyről természetesen nem hiányozhatnak a klasszikus ételek sem. A hangsúly természetesen a szezonalitáson van. Annak ellenére, hogy még csak pár évre tekinthet vissza az étterem, de a március vége mindig különlegességet tartogat, hiszen a séfek még inkább igyekeznek a vendégek kedvében járni: kéthetente három olyan étellel jelentkeznek, ami valamilyen szempontból újdonság. Ez a három étel ezután két-három hétig megtalálható az étlapon. Legutóbb a medvehagyma volt a középpontban, amely az elő- és a főételben egyaránt szerepelt.
További újdonság, hogy májustól borkurzusok indulnak Kovács Orsolya vezetésével, aki a Dereszla Bisztró sommelier-je. Ebben az évben tíz kurzust szerveznek, amelyek hét, vagy tizennégy fővel indulnak. A képzés résztvevői megismerkedhetnek a borvidékekkel, a fajtákkal és a különböző bortípusokkal. A kurzusok a Vinotéka mellett lévő kóstolóteremben lesznek.
A május vége is mozgalmas a pincészet életében, hiszen mind a tokaji, mind a balatoni boraival is részt vesz a Dereszla a világ legnagyobb borkiállításán Düsseldorfban, a magyar közösségi standon. Itt mutatkoznak be az elmúlt évek újdonságai, eredményei. A balatoni borok új dizájnját először ezen a kiállításon láthatják az érdeklődők: az eddig is a piacon lévő Lebegés sorozat ugyanis megújult, valamint az úgynevezett középkategóriában is három vörös borral – kékfrankos, merlot és cabernet franc – kedveskednek a szakemberek a borkedvelőknek.
TALENTIS AGRO – Kommunikáció