Dörgicsei vörösbor és tokaji pezsgő: mit tegyünk az asztalra az ünnepi ételek mellé?
Karácsonykor és az év utolsó napjához közeledve a sok édesség mellett a legtöbben továbbra is halászlét, vagy töltött káposztát készítenek, de szintén népszerű ilyenkor a pulyka, a bélszín, a pisztráng, valamint a különféle töltött húsok és raguk is. Sokan tanácstalanok, hogy milyen borok illenek ezekhez az ételekhez, bár az évtizedekkel ezelőtt kialakult szokások – miszerint fehér húshoz kizárólag fehér bor illik – ma már nem igazak, az óriási választék miatt a fantázia is szárnyalhat. Nem csak a főételhez, vagy a desszerthez, hanem a meghitt hangulathoz is hozzátartozik a minőségi bor és a pezsgő. Fontos, hogy olyan italok kerüljenek a fogások mellé, melyek egyrészt önmagukban is megállják a helyüket, másrészt kiegészítsék az ételt és kihozzák egymásból a legjobbat. Ehhez ad tanácsot Kalocsai László, a Dereszla Pincészet és a Henye Borászat irányítója, a Talentis Agro Zrt. Borászati Divíziójának vezetője.