A Tihanyi Vinarius bekerült a Michelin Guide katalógusába
A világ leghíresebb és leginkább elfogadott éttermi kalauza a Michelin Guide a 2022-es katalógusába beválogatta a Tihanyi Vinariust. Sőt, azóta az étterem meg is kapta a plakettet, melyet büszkén ki is tettek az ajtajára.
Ezzel a Tihanyi Vinarius tagja lett annak a mindössze 62 hazai éttermet magában foglaló körnek, mely bekerült a kiadványba. Így tehát ajánlott étteremként került kiválasztásra, mely azt jeleni, hogy az étterem katalógus inspektorai az alábbi öt kritérium alapján kimagaslónak tekintik a Tihanyi Vinariusban felszolgált ételeket:
- az összetevők minősége
- a kulináris technikák elsajátítása
- az ízek harmóniája
- a séf által az ételekben közvetített személyiség és érzelmek
Az ötödik érv a „konzisztencia a teljes menüben és a különböző látogatások során”, mivel az ellenőrök több alkalommal látogatnak el az étterembe, mielőtt döntenek az ételek minőségéről.
Ezek a kritériumok, amelyek nemzetközi szinten az ellenőrző csoportok próbakövét jelentik, garantálják a Michelin Guide választékának homogenitását, és mivel csak az adott intézmény által felszolgált konyhára vonatkoznak, lehetővé teszik az étterem és a kulináris kínálat minden típusának értékelését.
A látogatások során az ellenőr úgy viselkedik, mint egy tipikus vásárló, így az olvasók később ugyanazt a tapasztalatot kapják, mint ő. Ez azért fontos, hogy a katalógus hiteles és valós képet mutasson az adott étteremről és az ott felszolgált ételekről. A felügyelők minden döntésüket testületileg hozzák meg azért, hogy a bírálat ne lehessen szubjektív vagy részrehajló.
Samicskov Sebastien értékesítési vezető azt nyilatkozta: „azon dolgozunk, hogy a jövő évben is bent maradjunk a katalógusba akár úgy is, hogy szintet lépünk és elnyerjük a BIB Gourmand díjat. Erről a díjról azt érdemes tudni, hogy nem egészen csillag, de semmiképpen nem vigaszdíj. A BiB Gourmand – Bibendumról, a barátságos Michelin Man-ról, a Michelin-csoport hivatalos céges kabalájáról nevezték el – egy ugyanolyan megbecsült minősítés, amely a jó szolgáltatást biztosító, barátságos éttermeket ismeri el. Nevezhetjük akár úgy is, hogy „Jó konyhát ésszerű áron”, mivel egy háromfogásos étkezés előétel, főétel és desszert, fix ársávon belül kell, hogy maradjon (amely ma a legtöbb európai városban 36 euró)”.
Ez a díj igazolta az értékesítési vezető szerint azt, hogy az a rengetek törődés, szeretet és munka, amit a Tihanyi Vinariusba fektettek, az mindenképpen megérte.
Talentis Agro – Kommunikáció