A Dereszla Pincészet aszúja szerepelt a svéd televízióban
Már az ezredforduló eleje óta tudják Svédországban, hogy mi az a Tokaji Aszú és hol található a borvidék, ahonnan odaszállítják ezt a különlegességet. Az elmúlt időszakban ráadásul annyira megszerették az aszút, hogy a külföldi piacok közül a legtöbbet ebben az országban értékesítik, sőt sikerült Svédországban több neves, világhírű borvidék borait is megelőznie a tokaji bornak.
Ma már minden, meghatározó borszaküzletben tartanak Tokaji Aszút, a borszakértők pedig nemrégiben úgy gondolták, hogy érdemes a nagy nyilvánossággal is megismertetni a magyar hungarikumot, sőt bemutatták azokat az ételeket, amelyekhez jól illik az 5 puttonyos aszú. Az alábbi videó részletet a Dereszla Pincészet egyik svéd partnere juttatta el Kalocsai László birtokigazgatónak.
(A videóért kattintson a képre)
Rövid időn belül nem ez az első alkalom, amikor szerte a nagyvilágban sikerrel szerepelt a Dereszla Pincészet. Tavaly ősszel a Decanter World Wine Awards-on hatalmas sikert arattak a tokaji borvidék borai, amelyek közül négy platina fokozatot ért el. A Grand Tokaj két tételét, a 2014-es ötputtonyos aszút és a 2013-as Eszenciát, valamint a Patricius Borház és a Juliet Victor 2017-es hatputtonyos aszúit értékelték ilyen magas díjjal. Idehaza a Bor és Piac szakmai magazin még novemberben tesztelte a desszertborokat és körbejárta a hazai pezsgőkínálatot is. Ennek eredménye a decemberi számban jelent meg, amely a Dereszla Pincészet két pezsgőjét, a Tokaji Vintage 2016 és a Tokaji Prestige Reserve 2017 nevűeket igen előkelő pontszámokkal jutalmazta.
TALENTIS AGRO – Kommunikáció