Tokaj különlegessége lesz a Mészáros Csoport Dereszla bisztrója
Pénteken nyitja meg kapuit a Dereszla Pincészet új étterme, amely a cégcsoport és a Tokaji borvidék életében is fontos mérföldkőnek számít, hiszen nem csak egy hagyományos éttermet álmodtak meg ide évekkel ezelőtt a szakemberek. A vendéglátóhely a vele szemben lévő pincészettel és a Bodrog partján található két kikötővel alkot igazán szerves egységet. Az üzemeltetők szerint mindezek együtt a belföldi idegenforgalomban komoly fellendülést jelenthetnek.
A pincészetnek és a településnek is régi terve vált valóra ezzel a lépéssel, hiszen ezt megelőzően egy olyan pálinkafőzde működött az épületben, amely technológiájában és megítélésében is sok kívánni valót hagyott maga után. Végül a pincészetet 2017-ben vásárolta meg a Mészáros Csoport, amely látvány pálinkafőzdében és étteremben egyaránt gondolkodott, de mivel közben Nagygomboson megkezdődött a gyümölcsfeldolgozó- és pálinkaüzem beruházás, ezért módosultak a tervek kizárólag az étterem kivitelezésére.
Kalocsai László, a Dereszla Pincészet vezetője a részletekről azt nyilatkozta, hogy összeállt egy komoly szakmai csapat: hazai és nemzetközi tapasztalatokkal egyaránt rendelkeznek az étterem munkatársai, akik közül a szakácsok ötcsillagos szállodák konyháit, éttermeit is üzemeltették.
Újdonság az is, hogy saját sommelier-je lesz az étteremnek, aki a borok kiválasztásában, ételekhez párosításában és felszolgálásában működik közre.
–Ez egyedülálló a borvidéken, nem titkoltan azért kerestünk ilyen szakembert, hogy a borvidékre látogatóknak különleges, emlékezetes borászati élményt tudjunk nyújtani –mondta Kalocsai László.
Az étterem kialakításakor az egyik, napjainkban legnépszerűbb stílus, a bisztró jelleg mellett döntöttek. Ezek általános jellemzője a jó ár érték arány és a házias ételek. A bisztrók elemévé vált a táblás ajánlat, illetve a gyakran változó étlap is, hiszen így tudnak az ott dolgozó séfek igen gyorsan reagálni az igényekre, illetve a szezonalitásra.
TALENTIS AGRO – Kommunikáció