Kiváló olasz minőség a szarvasi sajtokban

A 21. század egyik legmodernebb érlelő technológiájával büszkélkedhet a Szarvasi Agrár Zrt., amely a hagyományos olasz sajtgyártást kimagasló szintre fejlesztette az utóbbi években. Az üzem tavaly került a Talentis Agro Zrt. portfóliójába, ahol egy milliárdos beruházásból korszerűsítették a sajtüzemet és a világszínvonalú Carlo Piccoli olasz technológiát használták fel a prémium minőségű sajtok készítéséhez.

Az üzem teljes rendszere számítógép által vezérelt és kontrollált: szabályozott hőmérsékletet és páratartalmat biztosít a különböző helyiségekben. A rendszer teljes mértékben megfelel a tejüzemi higiéniai követelményeknek, az összes európai szabványnak, sőt még a német TÜV rendszerek is kifogásolhatatlannak találták. A Standard Tech nevű érlelő rendszer egy olyan kimagasló színvonalú berendezés, amely nagyon alacsony energiafelhasználással párosul. A “Free cooling system” segítségével pedig akár az energia 75 százaléka is megtakarítható. A rendszer a külső környezeti adottságokat, vagyis a levegőt használja fel ahelyett, hogy aggregátorokat venné igénybe, ezáltal jelentősen csökken az energia felvétel, továbbá a hőcserélés során friss szűrt levegőt juttat az üzembe. A kompresszorvezérlő egységnek köszönhetően a kondenzációs hőmérsékletet a külső hőmérséklet alapján állítja be.

Szintén különlegességnek számít a VELO-CE csővezeték rendszer, amely poliészterből készült és a speciálisan elhelyezett perforációk biztosítják a megfelelő levegőáramlást. A szövetszálak hosszabb ideig képesek megakadályozni, illetve szabályozni a páratartalmat és így megakadályozzák a nem kívánt kondenzációs problémákat – lecsapódás, cseppfolyósodás – és jelentősen csökken a fertőzések veszélye.

Jelenleg a következő helyeken értékesítik a szarvasi termékeket: Tesco, Spar, Auchan, Szarvas Kenyér Kft.

A választás megkönnyítéséhez íme néhány termék ismertetője:

  • Cervius Delicato: min. 1 hónapos érlelés, félkemény, GMO mentes sajt
  • Cervinus Perfetto: min. 3 hónapos érlelés, kemény GMO mentes sajt
  • Cervinus Fenomenale: min. 5 hónapos érlelés, kemény GMO mentes sajt
  • Szarvasi Caciotta: min. 20 napos érlelés, félkemény, lágyabb, krémesebb, GMO mentes sajt
  • Szarvasi Picante: min. 60 napos érlelés, félkemény, pikáns sajt kecskegida tejoltó enzimmel, félkemény, GMO mentes
  • Kashkaval: gyúrt sajt, 1 hetesen csomagolt friss termék
  • Grill sajt: Cervinus technológia alapján készült félkemény, kemény serpenyős grill sajt, natúr, bazsalikomos és chilis ízben lesz elérhető – előreláthatólag tavasztól – a boltokban.

Bővebb információk a www.cervinus.hu oldalon találhatók.