Egy évtizede töretlen a tokaji Dereszla pezsgő népszerűsége
Tokajban a pezsgőre egyre nagyobb az igény, ezért már a következő hónapban sokkal nagyobb mennyiséget állítanak elő a megnövekedett hazai és külföldi kereslet miatt. Ezek közül is kiemelkedik majd a rozé pezsgő. A 2020-as évjáratú pezsgőkkel a palackozás után várhatóan ősszel már a vásárlók is találkozhatnak.
A pezsgő igazi válságálló ital, amit az is bizonyít, hogy a jelenleg is tartó felfutása 2008-2009 környékén kezdődött, a világgazdasági válság idején. A pezsgőfogyasztás azonban világszerte nő, Skandináviában és Kanadában például két számjegyű az éves bővülés százalékos üteme. Ezt a trendet próbálják meglovagolni a pezsgő készítésre alkalmas borvidékek, így Tokaj is.
Tokaj-Hegyalja is előkelő helyre lépett az utóbbi évtizedben, hiszen szinte minden borászat foglalkozik pezsgővel. Kalocsai László, a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet vezetője nyilatkozott a Kossuth Rádió kora reggeli műsorában a palack érlelésű pezsgő készítéséről, valamint a piaci kilátásokról.
TALENTIS AGRO – Kommunikáció